Fredagsfräckisar och tävling

Chipp å välkomna till bloggen!
 
Idag ska vi snacka om hästar, men inte vilka hästar som helst utan flodhästar...Nää jag skoja ju bara, idag var det ju tävling!

Innan vi tävlar så ska vi gå igenom lite av vad vi gjort på träningen idag. Fredagar innebär två saker, det är alltid matchförberedande inför helgens drabbning och man måste alltid träna i långbyxor! Så träningen inleddes med att försvaret finslipade detaljer (det betyder anfallsträning för mig..) sedan avslutade vi med att nöta vårat grundspel och utvisningsspel, som förövrigt verkligen har blivit bättre under andra halvan av säsongen. Medans vi tränade utvisningsspelet så kände Isak att det var dags att höja nivån på mittnio och tog saken i egna händer med en fint som jag aldrig sett förut, tydligen hade inte heller Calle Andeshow sett den....

Så tog chansen att intervju Isak direkt efter händelsen så här sa han om det.

Jag: Snygg fint Isak, vart kom den ifrån?
Isak: Tack! Nej men asså, har tränat lite extra på den hemma i garaget!
Jag: Okej, ambitiöst! Kan du berätta för de som inte såg vad som hände? beskriv finten alltså!
Isak: Asså jag såg att Calle var lite i fel position. Så jag gick åt vänster, det gjorde Calle också. Sen gick jag åt höger, det gjorde Calle också, sen gick jag tillbaka åt vänster och då gick Calle upp på läktaren för att köpa korv!
Jag: Snyggt, grattis till det snygga målet och bra tränat!

Det fick avsluta träningen, efter det blev det lite film och taktik inför söndagen. Tänkte delge en del av vår taktik men inte allt eftersom vi vill vara hemliga inför söndag. Men tänkte ge de som sov längst bak (alltid målvakterna...) en chans att "plugga" på det vi kom fram till, så här kommer sammanfattningen!

  • Det kommer bli en handbollsfest av rang
  • Vi ska spela smalt för att inte tappa ut bollen över sidlinjen
  • Vi ska se till att tappa bollen i rätt lägen och hoppas på att den letar sig över mållinjen
  • Anders gillar inte låten "Im gonna be (500 miles)" av The Proclaimers
  • Ystad är formstarka
 
 
Det var allt om dagen och jag talar nog för alla när jag säger att söndag inte kan komma snabbt nog, då hela gruppen verkar riktigt spelsugna och ser fram emot att besöka anrika Österporthallen i Ystad!

Nu är det alltså dags för den utlovade tävlingen! Tävlingen idag är ett quiz, ett quiz där jag kommer skriva om några utvalda personer. Er uppgift blir sedan att ge ett namn på vilken person ni tror det är. Quizet kommer bara handla om personer som spelar i Skånelas herrlag såklart, svaren kan lämnas här på bloggen eller direkt till mig via facebook eller i egen hög person i hallen, väl mött!

  1. Person nummer 1: Är en mycket skicklig ungdomstränare och hantverkare med en seger i kopparcupen som största merit. En person som avskyr stress, är alltid sist till gemansamma samlingar och innan varje träning borstar sitt långa, blonda hår. Tycker han något är riktigt riktigt bra så är det enligt honom "lickersta".

  2. Person nummer 2: Är förmodligen det unga lagets bästa mittback i fotbollen. Han är starkast i hela Skånela, går alltid i shorts oavsett årstid. Att åka buss är inga problem men korsorden på tågresorna visar sig alltid vara för svåra. Kan med stor sannolikhet också vara den spelare som utvecklats mest iår.

  3. Person nummer 3: Är en riktigt färgstark person som ofta hörs och ses under matcher och träningar. En försvarsgeneral som gärna styr och ställer, garanterat också en av de roligaste människor ni någonsin kommer träffa. Men han har två stora fobier, att spola på toaletter samt stark mat. Uttrycket "näsa-hals i zon 3" är lite av hans motto.

  4. Person nummer 4: Skånelas egen resident DJ som har spelning varanan söndag i kulturplats vikingahallen. Han har även fått chansen att iår göra debut med A-laget. Tydligen är han tillsammans damlagets största one direction fan. Har förmodligen haft med sig de bästa korvbröden till en bortamatch någonsin! (tack!) Är även släkt med Skånela herr snyggaste spelare.

  5. Person nummer 5: Sist men verkligen inte yngst...Snyggast i Skånela sägs det. Är en viktig kugge för det unga laget i fotbollsmatcherna då antalet vunna närkamper är lika många som antalet medaljer Northug tog i årets vinter os. En lokalkändis med tröjan upphängd på väggen nere på O'learys.
 
 
Det var allt för denna gång, och lycka till med quizet! Hoppas förövrigt alla håller tummarna för oss på söndag samt tar sig till borgen för att stötta vårat damlag som tar sig an Kärra!

#23








Behandling och ångest

Det har varit en mindre bra uppdatering på bloggen från min sida, så ber om ursäkt för det.

Jag tänkte göra ett litet kort blogginlägg om min behandling som jag fick idag för mina benhinneproblem.

Jag har då prövat många olika behandlingar för att bli av med problemen, det har blivit bättre men aldrig så bra att den försvunnit helt. Idag prövade jag på akupunktur. (Om det är så att ni inte vet vad det är så innebär det att man sätter in nålar runt det skadade området ,helt ärligt vet jag inte exakt ur det fungerar).

Jag avskyr sprutor och nålar så att få ett tjugotal nålar i benen var inget jag var taggad på direkt. Men efter att alla nålar var på plats kändes det helt okej.

Precis när jag tänkte att det var skönt att nålarna var klara och på plats, var det dags att leda ström till de nålarna som satt på de ömmaste punkterna. ÅNGEST! Men även denna gång kände jag att det var okej, benen surrade lite bara.

Det är helt sjukt men en punkt som tidigare har varit så öm att jag inte har kunnat peta på den känns nästan inte alls. Nästan så man kan börja tro att mina ben snart kan friskförklaras helt :)

/Discomoa

Guess who's back....back again!


Tjäna alla läsare!

Igår var det alltså onsdag, lill-lördag, mittwoche, halvtidsvila ja kärt barn har många namn! Onsdag är i vilket fall en handbollsledig dag för oss i herrlaget. Så vad betyder Onsdagar för oss då? Jo det betyder att vi inte träffas för gemensam handbollsträning. Hur spenderar man då en ledig kväll? Smaken är som vi alla vet precis som baken, delad. Men man lär sig mycket om varandra under en handbollssäsong, vanor, ovanor, fritidsintressen osv. Så hur mina lagkamrater spenderade sin onsdagskväll är inget större mysterium, häng med nu så ska jag berätta det för er också!

Även om det här är det mest dynamiska (japp jag kan använda svåra ord..) lag jag någonsin spelat med så finns det alltid mindre "grupper" i den stora gruppen, dom här grupperna umgås ofta också med varandra utanför handbollen pågrund av likasinnade intressen och ålder och gårdagen var inget undantag, ungefär såhär ser "grupperna" ut och deras intressen.

Kärleksgänget: Kärleksgänget är alltså den grupp som har en bättre hälft och någon att leka med även efter att träningarna slutat. De träffas gärna för gemensamma aktiveter, det kan vara ett gympass på sats, en tacokväll eller kanske en myskväll med bio och popcorn där man kollar en romantisk film och skickar söta sms till varandra med fler emojismilys än ord. Kärleksgänget är den största gruppen i vårt lag, och uppgår uppskattningsvis till 75% av laget. 

Juniorgänget: Juniorgänget är den yngre delen av laget, symptematiskt (japp googlade det här ordet..) för juniorgänget är att de ofta är i varandras närhet, de sitter alltid på samma bänk i omklädningsrummet, duschar endast tillsammans, och är ständigt klagande över hur hårt de sliter på jobbet (aldrig tur grabbar, det är minst 47 år till pensionen...). Där ligger också svaret i hur de spenderade gårdagen, halvsovandes och jämrande över kommande arbetsdag.

Speltorskarna: Speltorskarna skulle man kunna säga är en minoritet, vad jag kommer på så känner jag till 1 högst 2 personer med denna fritidsyssla. Speltorsken/arna satt garanterat på närmsta jackvegasmaskin med hundralapparna redo. Det faktum att lönen trillade in på de flestas konto tidigare i veckan gör nog detta speciellt med tanke på rådande omtändigheter till en riktig lågoddsare eller för att tala deras eget språk så var det här en solklar "spikning" för denna veckas onsdagsnöje.

Ledargänget: Hur ledargänget spenderar sina lediga kvällar är för mig lite mer av ett mysterium! Det är förmodligen så de vill framstå också. Men några saker kan man säga, det är att de på något sätt lyckas ha all tvätt från träningen innan tvättad och torr, att bollarna är rensade och medicinväskan påfylld är lika säkert som att Dolly Parton sover på rygg. Trotts det hinner de med mycket annat, för efter varje ledig kväll har de alltid en ny historia att delge för resten av laget. (Grabbar! Om ni har en tidsvändare eller tidsmaskin kan ni väl iallafall ge mig ett tecken? har en del saker jag skulle behöva rätta till...)

Ensamvargarna: Vad ensamvargarna gör en ledig kväll har jag stenkoll på! (Hur jag vet det? Asså har en kompis och hans bästa kompis berättade för mig, han är lite av en ensamvarg....och han förblir gärna anonym..shit va pin...) På en ledig kväll tar ensamvargarna sin chans, ofta spenderar de kvällarna med en självisk aktivitet. Det kan vara att gymma, gå till solariet eller köpa kläder till sig själv. Men det är inte heller ovanligt att de sitter hemma i soffan lyssnandes på musik och kollar reprisen av nattens NBA-matcher.

Och ungefär om detta gick snacket idag i omklädningsrummet. Isak kände sig vilsen för att hans chef låg hemma med ont i halsen. Robin var besviken för att det saknades jalapenos(starkingar) till gårdagens taco och från ena bänken hördes det mest jäspningar och nått om att det var tungt på Schenker idag...
I vilket fall är samtliga gruppar alltid sjukt glada över att vara tillbaka i varandras sällskap för ännu en fartfylld handbollsträning. Förmodligen är det också en anledning till de framgångarna man skördar på en handbollsplan, för vad jag har hört så är glädje och entusiasm grundstenarna till en framgångspyramid. Glöm aldrig det oavsett hur tungt och tråkigt något verkar!

Shit nu glömde jag berätta vad jag gjorde igår...ajja nu ska jag laga middag till mig själv och kolla lite NBA. Jag signar ut, slut! #23

PS. Imorgon blir det tävling här på bloggen, missa inte det!