Kvalvecka

Grundserien av elitserien är slut och skåneladam slutade på en 10de plats med 8 poäng vilket innebär kval. 

Efter sista matchen och fram till nu har vi tränat på lite hårdare med fys och spelat några träningsmatcher för att hålla kvar matchtempot i oss. 

Idag är det måndag och förberedelserna inför söndagens match borta mot OV Helsingborg är i full gång med ännu en träningmatch mot vassundas a-pojkar.  

Kvalet spelas i bäst av tre matcher med start på söndag i Helsingborg 15.30. Match nr 2 spelas i vikingahallen den 9/4 kl 19.30 och en ev tredje avgörande match spelas i vikingahallen den 21/4. 

Vi i skåneladam är taggade och ser framemot dessa matcher och hoppas att ni kommer och stöttar oss mot en till säsong i elitserien. 





// #17 jossan. 

Veckans...

Tjäna alla skånelaiter!
 
Ska börja med att be om ursäkt för att vi i herrlaget inte lyckats gör ett enda inlägg här sen typ dackefejden...inte ok! Tänkte be om ursäkt från damerna också men kom på att eftersom jag inte blivit vald till veckans hunk så skippar jag det...

Idag är det alltså söndag och vi har precis besegrat Aranäs hemma i borgen med 31-24. Matchen i sig var ingen större historia vi spelar en helt okej handboll där verkligen varje spelare bidrar med positiv energi och attityd vilket också brukar resultera i positiva resultat! Aranäs var också det enda lag i den här serien vi inte tagit poäng emot så en liten revansch satt fint. Vi har under några veckors period nu tränat riktigt tungt för att göra oss redo för kvalserien och jag tror att jag talar för alla när jag säger att det var skönt med en match där vi slapp kriga med kniven på strupen enda in på målsnöret och som lagkamrat är det verkligen inspirerande att se utveckling vi gjort som lag och att alla visar framfötterna när tillfälle ges! Här nedan kommer en snabb genomgång av matchen, för egentligen vem orkar läsa en bok...

  • Calle Andersson Andeshot har alltså gjort 16 mål på två matcher!
  • Anton Nilsson visar prov på bra skytte
  • Isak och Erik spänner musklerna i zon 3 
  • Kontringsspelet har sett bättre ut än på länge (Hampus, Jurell, Filén, Yosef, blir ni aldrig trötta?!)
  • Robin fick pris för matchenslirare, är för få som ser det jobb han gör framförallt i försvaret!
  • Jespers armar har nog aldrig varit större
  • Jimmy har nog aldrig varit tröttare efter att ha spelat 3 mot 6 i en 1,30
  • Vi har alltså vid vinst mot RP nästa söndag tagit fler poäng än det året vi vann allsvenskan, vilket vore ett kvitto på vår egen prestation iår!
  • Filén och Bylund har satt en helt ny standard för segerdanser, jävligt kul att se!

Damerna har ju alltså börjat med veckans hunk och det är ju riktigt trevligt och eftersom jag ändå inte har någon att leka med efter matcher och träningar kan jag ju offra min söndag och göra en egen "veckans" lista...Häng med nu!

  1. Veckans MunkGustaf Hallén (vilka sitter ensamma på söndagskvällar liksom...?)
  2. Veckans TrunkIris Ganibegovic (kommer alltså till träningen med kläderna i en plastpåse från ica..)
  3. Veckans SkunkRobin Gustavsson (matchmage är alltså en diagnos enligt honom..)
  4. Veckans KlunkAlla Skånelas ledare (Ledarmiddag på Harrys...kom igen den här var för lätt!)
  5. Veckans DunkNya stereon i omklädningsrummet (dunkade så mycket att min telefon trillade i golvet och spräckte hela skärmen...aldrig tur!)
  6. Veckans Lunk: Jörgen "jugga" Gustafsson (han löpte in i "bomben" i västerås för att stretcha ut min gubbkramp i vaderna)
  7. Veckans Unk: Måndagmorgon(klockan står på 06.00)
 
Nej nu är det dags att sova, 07.00 står det 4 lastbilar och väntar på att jag ska öppna varumottagning, har ju endå ett rätt viktigt jobb... Tack till alla som var i borgen idag och bidrog till en trevlig söndagseftermiddag! 

#23 Hallén



 
 

FREDAGSTRADITION!

Här var de tyst som i kyrkan, uppladdning inför slutspurten i serien pågår. 
Till helgen möter vi Skuru IK i Nacka bollhall matchstart 15.00 
 
En ny tradition i skåneladam har just införts.. varje vecka utser vi veckans hunk. Vi låter bilden tala.
 
Mvh 
 
Skåneladam